Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Το ΔΣ σε Ευξεινούπολη και Φιλιππούπολη για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας


Και φέτος εορτάστηκε πανηγυρικά η Αγία Τριάδα στη Μαγνησία και τη Λάρισα. Στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, το απόγευμα της Παραμονής της εορτής, 8 Ιουνίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, η αναβίωση του εθίμου «Κουρμπάνι», με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας.
Οι ιερείς, μετά τη χοροστασία, ευλόγησαν μεγάλες ποσότητες πρόβειου κρέατος συνοδευόμενου από πλιγούρι, που διανεμήθηκαν δωρεάν στους προσκυνητές και τους επισκέπτες, κατά το έθος. Ακολούθησε πανηγύρι με παρουσίαση ανατολικορωμυλιώτικων χορών από τα χορευτικά τμήματα του διοργανωτή Συλλόγου στο χώρο γύρω από το ιερό παρεκκλήσι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην εκδήλωση παρέστησαν τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριάκος Κυτούδης καθώς και μέλη του ΔΣ.
Στη Φιλιππούπολη της Λάρισας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου. Το απόγευμα της Παραμονής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου και ακολούθησε η καθιερωμένη καβακλιώτικη βραδιά στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας. Την κυριώνυμο ημέρα οι χορευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην ίδια πλατεία, μετά το πέρας του Μεθεόρτιου εσπερινού και της παράκλησης, περιελάμβαναν την παρουσίαση δρώμενου σχετικά με τον έρωτα και το γάμο, κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο για υπαίθρια εκδήλωση. Στις εκδηλώσεις βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κ. Κυριακίδης Χαράλαμπος.
Το ΔΣ συγχαίρει τους δύο συλλόγους για την προσπάθεια που κάνουν να διατηρούν την παράδοσή μας, τιμώντας ιδιαίτερα την Αγία Τριάδα, ακρογωνιαίο λίθο για την Ανατολική Ρωμυλία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου