Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σύλλογος στην Υποδοχή των Τιμίων Δώρων 

Ιστορικό γεγονός για τη Νέα Ιωνία και την πόλη του Βόλου συνιστά η έλευση των Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Τα Τίμια Δώρα, που φυλάσσονται από αιώνων πολλών στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, αφίχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, συνοδεία αντιπροσωπείας Αγιοπαυλιτών Πατέρων, με επικεφαλής τον Γέροντα Ιωάσαφ και τα υποδέχθηκε πανεπισήμως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κληρικοί και πλήθος λαού.

Στην υποδοχή παρέστησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου, εκπρόσωποι των Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Μαγνησίας κ. Ιωάννης Τόλιας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Σωμάτων και συλλογικοί φορείς της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, κ Κυριάκος Κυτούδης, ευχαριστεί θερμά τους πατέρες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου για την τιμητική πρόσκληση καθώς και για τον ένθερμο ζήλο που κατέδειξαν κατά τη διεξαγωγή του προσκυνήματος. Να σημειωθεί πως, κατά την εβδομαδιαία παραμονή των Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, περίπου 5000 άτομα από τη Μαγνησία και λοιπές περιοχές προσήλθαν για να ασπαστούν τον πολύτιμο αυτό θησαυρό.






Πηγή Εικόνων (πλην ομαδικής): Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου