Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Βόλου 2013

Την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6,00 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δήμο Βόλου με τη συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων της πόλης. Σε μια τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου, ο οποίος συμμετείχε αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δήμου για τρίτη φορά φέτος, με μέρος της χορευτικής του ομάδας. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τα μέλη του συλλόγου ήταν πιστοί στο ραντεβού τους, που δόθηκε και φέτος στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Αφού μοιράστηκε  το καθιερωμένο κονιάκ, οι χορευτές, συνοδεία μουσικής, ξεκίνησαν την πορεία τους προς την πλατεία του ΙΜΝ Αγίου Νικολάου Βόλου διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την οδό Ερμού. Με την άφιξη στην πλατεία, τα μέλη της χορευτικής ομάδας παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Βόρειας Θράκης. 
Στην ομιλία που εκφώνησε ο Γραμματέας του συλλόγου κ. Κυριακίδης Χαράλαμπος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κυτούδη Κυριάκο, ευχαρίστησε, στο πρόσωπο του δημάρχου, το δήμο Βόλου, για τη συνεχή φροντίδα του για την ανάδειξη του πολιτισμού σε μια εποχή που ο σύγχρονος Έλληνας το έχει ανάγκη. Επίσης, ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας που παρευρέθηκαν στην πλατεία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τους χορευτές του συλλόγου, τη χοροδιδάσκαλο, Τσιμτσέ Λίλιαν και όλους τους συντελεστές. Τέλος, εξέφρασε τις ευχές του προέδρου, κ. Κυτούδη και του ΔΣ για καλή πρωτοχρονιά και ευτυχισμένο 2014, με λιγότερες δυσκολίες και περισσότερες όμορφες εικόνες και περισσότερες πολιτιστικές δράσεις.
Η εκδήλωση εστέφθη με ιδιαίτερη επιτυχία και μέρος σε αυτό είχαν οι μουσικοί που συνόδευσαν τους χορευτές μας: Ντορμπούδης Μανώλης (γκάιντα), Ντορμπούδη Ελευθερία (κρουστά) και Κυριακίδης Χαράλαμπος (ακκορντεόν). Το ραντεβού ανανεώνεται στις 11 Ιανουαρίου με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου